Kunstgras aanleggen in de tuin

Kunstgras tuin

Kiest u ervoor een kunstgras tuin aan te leggen, dan brengt dat vele voordelen met zich mee. Wilt u graag een prachtig gazon, maar twijfelt u tussen écht- en kunstgras? Wij informeren u graag over de verschillen tussen beide opties.

Zorgeloos genieten

De zomermaanden worden steeds warmer, waardoor we ieder jaar meer tijd buiten doorbrengen in de tuin. Een middag in de zon genieten, watergevechten met de kinderen houden en in de avond barbecueën gebeurt dan – tot onze vreugde – ook steeds vaker. En dit alles is in onze ogen nog leuker in een mooie tuin met veel groen.

Veel mensen zien in hun ideale tuin dan ook graag een prachtig gazon liggen. Maar, in het onderhouden van gras gaat veel tijd zitten. Tijd, die u waarschijnlijk niet heeft. Zou u graag een groen gazon hebben, maar heeft u geen tijd en/of zin in het onderhoud dat erbij komt kijken? Een kunstgras tuin is dé oplossing.

De voordelen van een kunstgras tuin

Een grasmat met kale plekken, uitgedroogde grassprieten en onkruid; het is een triest gezicht. Met een kunstgras tuin heeft u daarentegen geen last van deze veelvoorkomende problemen. Onze grasmatten hebben per slot van rekening geen bemesting en water nodig én zijn hierom vrijwel onderhoudsvrij. Andere voordelen zijn dat kunstgras kindervriendelijk is, overal aangelegd kan worden en niet van echt te onderscheiden is.

De kwaliteit van kunstgras

Vroeger zag u het direct, wanneer een buurman of vriend vol trots zijn gazon presenteerde: dit is nep! Anno 2019 is dit echter niet meer het geval. Kunstgras voelt heerlijk zacht aan en heeft een perfect afgestemde kleur. Natuurlijk moet het naast mooi, ook sterk zijn én daarom is ons gras zo ontwikkeld dat het tegen een stootje kan. Kinderen die erop voetballen, honden die erop aan het ravotten zijn; het gazon kan het prima handelen.

Een kunstgras tuin aanleggen

Een tuin is tegenwoordig echt een verlengstuk van het huis én daarom besteden veel mensen er steeds meer aandacht aan. Bent u op zoek naar nieuwe ideeën voor uw tuin? Of bent u klaar met het onderhouden van uw gazon, bestaande uit echt gras en op zoek naar alternatieven? Een gazon van kunstgras aanleggen is een investering waaraan u vele jaren plezier beleeft. Nooit meer grasmaaien, sproeien en bemesten, want ons kunstgras is van een hoogwaardige kwaliteit waardoor het enige dat u hoeft te doen, genieten is.

Het kleedt uw tuin aan

Met ons gras krijgt uw tuin een volledige metamorfose én het is bovendien zeer ruim inzetbaar. Zo kunt u ervoor kiezen het kunstgras rondom het zwembad of de jacuzzi te plaatsen, zodat u iedere keer comfortabel uit het water stapt. Voetballers of hockeyers in de familie? Wij hebben kunstgras die ideaal is voor het aanleggen van een sportveldje.

Bekijk de mogelijkheden

Kunstgras bestaat in verschillende soorten, kleuren en prijsklassen. Om deze reden is er altijd een variant verkrijgbaar die perfect op uw wensen aansluit. De ene persoon vind een zo realistisch mogelijk gazon de belangrijkste vereiste, terwijl de ander de prijs bepalend vindt. De grassprieten zijn daarnaast in verschillende hoogtes, dieptes, dichtheden en kleuren (groen- en bruintinten) verkrijgbaar, dit om het natuurgetrouw te laten lijken.

Twijfelt u tussen echt en nep?

Natuurlijk, een keurig onderhouden gazon van echt gras is prachtig. Maar, het is verstandig uzelf de volgende dingen af te vragen voordat u eraan begint.

Heeft u groene vingers?
Tijd om het gazon te onderhouden?
Wat is de ligging van het gazon?
Vindt u het leuk om in de tuin bezig te zijn?

Heeft u geen groene vingers of haalt u geen voldoening uit het werken in de tuin? Dan is het af te raden voor een echt gazon te kiezen. U kunt namelijk beter geen gazon hebben, dan een slecht onderhouden exemplaar.

Let op dat veel schaduw en een keurig onderhouden gazon niet samengaan. Gras groeit niet goed wanneer het onvoldoende zonlicht krijgt.

Ervaar het gemak zelf

Een kunstgrasgazon die er altijd in vol ornaat bijstaat: iedere buitenruimte leeft er volledig van op. Het gehele jaar door kunt u ervan genieten én het enige wat u hoeft te doen is het zo nu en dan opborstelen. En ook dat is bij sommige varianten die wij aanbieden niet eens nodig. Wilt u het gehele jaar door tevreden naar buiten kunnen gaan en een prachtige groene tuin aanschouwen? Een gazon van kunstgras is het antwoord. 

Aanleggen of toch uitbesteden?

Het professioneel laten aanleggen van kunstgras brengt extra kosten met zich mee én daarom kiezen (handige) mensen er vaak voor de klus zelf te klaren. Het aanleggen van kunstgras vergt echter wel enige behendigheid en nauwkeurigheid, maar als u zorgvuldig te werk gaat, kunt u na afloop voldaan genieten van het eindresultaat. Wij raden aan om altijd een stappenplan te volgen, zodat u geen belangrijke details over het hoofd ziet.

Heeft u twee linkse handen of geen tijd om uw kunstgazon aan te leggen, dan kunt u er beter voor kiezen het over te laten aan professionals. Bij Duva Grass leggen wij jaarlijks vele gazons aan en weten daarom als geen ander hoe dit aan te pakken.

Kunstgras in euro en dollar vorm voor een verduidelijking van de prijs aan te duiden

De prijs van een gazon van kunstgras

Staar u tijdens het opzoeken naar de prijs van kunstgras niet blind op de prijs per m2. Het is aan te raden offertes op te vragen bij verschillende partijen, omdat hierin ook de prijs voor de grondwerkzaamheden en aanleg is verwerkt. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten kunstgras te verkrijgen; het kwaliteitsverschil loopt dan ook zeer uiteen.

Kiezen voor een kunstgras tuin

Met ons kunstgras ligt uw tuin er het gehele jaar door prachtig bij. Of het nu warm, koud, regenachtig of zonnig is. De sprieten staan fier rechtop en verliezen nooit hun kleur of dichtheid. Bent u na het lezen van de informatie op onze website overtuigd óf zou u graag meer informatie ontvangen? Neem dan nu geheel vrijblijvend contact met ons op.

Bij DuvaGrass zijn we experts op het gebied van kunstgras en kunnen het perfect voor u aanleggen. Wij voorzien u dan ook kosteloos van alle informatie en sturen u graag ter kennismaking onze gratis kunstgras-stalen. 

Een kunstgras tuin? Het staat gelijk aan jarenlang zorgeloos genieten. Ervaar het zelf.

 

Leave a Comment